Gyártásba kerülhet a BMW CS?

2007.05.21. 14:43

Az Automotive News híre szerint a Kínában bemutatott négyüléses sportszedánból szériamodell lehet.


Galéria - kattintson a képre

A pletyka egyelőre a BMW amerikai részlegét vezető Tom Purves egy félmondatán alapszik, amelyben valószínűnek nevezte, hogy a CS eljut a szériagyártásig. Annyi biztos, hogy a BMW egyelőre nem készített olyan méregdrága, sportos négyajtóst, amilyen a Mercedes CLS, vagy a Porsche készülő Panamerája, és egyelőre úgy néz ki, van is igény az efféle kompromisszumos járművek iránt. Ugyanakkor a modellpaletta ilyen fajta bővítése nem veszélytelen: könnyen elvonhatja a vásárlókat a hagyományos típusoktól, vagy jelentős veszteséget okozhat, ha a piac kisebbnek bizonyul, mint amilyennek a jelenlegi felmérések mutatják.

Ez utóbbi történt például a Rolls-Royce esetében: a Phantomból soha nem fogyott el az eredetileg tervezett évi 1000 példány, így a BMW jelentős összeget veszít a gyártáson. Ráadásul a közönséget a formatervével alaposan megosztó hetes sorozat sem olyan népszerű, mint szeretnék, így a BMW-nek bőven van dolga luxusautó-fronton, mielőtt újabb kockázatos fejlesztésbe fogna. Ezért gondoljuk úgy, hogy kicsi az esély a négyüléses luxuskupé gyors bemutatására: a CS-ből aligha lesz kézzelfogható termék ebben az évtizedben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.