Mercedes kisautót Amerikának?

2007.05.22. 13:59

A következő B osztály már Észak-Amerikában is elérhető lesz, legalábbis a Mercedes-Benz USA vezérigazgatója, Ernst Lieb szerint.

A Daimler elvileg már a mostani B osztályt is azért tervezte, hogy konkurenciát teremtsen a BMW-féle Mininek Észak-Amerikában. Végül azonban nem mutatták be a típust az Atlanti-óceán túlpartján, mivel a kedvezőtlen euró-dollár átváltás elvitte volna az összes hasznot. Így jelenleg a C osztály a legkisebb, Észak-Amerikában is forgalmazott Mercedes, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban egyre több kisautót lehet eladni a növekvő üzemanyagárak miatt.

Lieb szerint a 2011-ben bemutatkozó következő B osztályt mindenképp szeretnék eljuttatni Észak-Amerikába is, mivel a fiatalabb vásárlók láthatóan érdeklődnek egy kisebb típus iránt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.