Kémfotók a Fiat 500 Abarthról

2007.05.23. 14:18

Az olaszok a Nürburgringen tesztelik az új kisautó sportváltozatát. A képeken látható tesztpéldányon csak néháy apróság árulja el, hogy nem az 500-as valamelyik alapkivitelét látjuk.


Galéria - kattintson a képre

Az alapmodelléinél nagyobb első légbeömlők, az óriási felnik az alacsony profilú gumiabroncsok és a nagy átmérőjű első féktárcsák tekinthetők árulkodó jeleknek. A pletykák szerint az Abarth 500-asba a Bravóban bemutatott 1,4 literes turbómotor kerül majd, amely a leggyengébb, 120 lóerős formájában is képes lehet igazi kis méregzsákot varázsolni az apró háromajtósból. Az erősebbik, 150 lovas változat, vagy a Grande Punot Abarth bemutatásakor beígért 180 lóerős kivitel még ennél is jobb választás lehet: ezekkel a motorokkal a kis Fiat talán még a Mini Cooper S-el is versenyre kelhetne.

A bemutató pontos időpontját sajnos még nem ismerjük, de a tesztautó minimális álcázása alapján arra tippelnénk, hogy az év végén, vagy a jövő év elején be is mutatkozhat az 500-as sportváltozata.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.