Készül a szuperkönnyű Lamborghini Murcielago?

2007.05.24. 11:31

A kémfotókon látható új típusváltozat állítólag az LP640 könnyített változata, amelyet amatőr versenyzőknek ajánl majd a Lamborghini.


A Murcielago LP640 Superveloce állítólag vagy 100 kilogrammal lesz könnyebb, mint az alapkivitel, viszont ezúttal nem a lehető legnagyobb sebesség elérése a cél. A Lamborghininél állítólag azon dolgoznak, hogy a Murcielago gyorsabban kanyarodhasson, fékezhessen és gyorsulhasson, mint bármelyik utcai vetélytársa. Ezért kap nagy hátsó szárnyat, rövidebb áttételezésű váltót és kerámia féktárcsákat, és ezt szolgálja az alapos súlycsökkentés is. A Superveloce változatból kispórolják a


legtöbb kényelmi berendezést, és néhány karosszériaelemet is könnyebbre cserélnek, így jó egy mázsát faraghatnak az eredeti, 1565 kilogrammos tömegből. A változtatásoknak köszönhetően a Murcielago akár 3 másodperc alatt is elérheti a 100 km/h-s tempót, viszont a végsebessége a jelenlegi 340-ről 320 km/h-ra csökkenhet.

Várhatóan ez lesz a nagyobbik Lamborghini utolsó új változata, hiszen a gyáriak már dolgoznak az utódmodellen, amely Walter de Silva tervei alapján készül, műszaki szempontból pedig már tisztán az Audi munkája lesz. Az LP640 Superveloce ősszel mutatkozhat be Frankfurtban, és talán a gyártása is megindulhat még az idén.