Fantomképek az Opel Vectra utódjáról

2007.05.24. 12:21

Valahogy így néz ki a GM Europe új középkategóriás családi modellje, bár nekünk úgy tűnik, a képek csak kémfotók alapján készült ügyes rekonstrukciók. A gömbölyű forma már biztos: a Vectra utódja – egyes pletykák szerint Insignia néven – szépen belesimul az Astra, a Zafira és a Corsa által meghatározott új Opel arculatba.


Galéria - kattintson a képre

A külsőségeken kívül sokat még nem tudunk a típusról, annak ellenére, hogy a bemutatóra már az idén ősszel sor kerülhet. Annyi bizonyos, hogy az autó már az új Epsilon 2 jelzésű platformra épül, így készülhet belőle összkerék-hajtású kivitel is. A motorválaszték alsó szegmense aligha változik sokat, bár elképzelhető, hogy a szégyenletesen lomha, 1,6 literes benzinmotorral felszerelt alapváltozat bemutatásától már eltekintenek, viszont több új csúcsmotorról hallani. Állítólag készül egy 2,7 literes V6-os, és egy 1,9 literes, kétlépcsős feltöltésű dízelmotor is, mindkettő bőven 200 lóerő feletti teljesítménnyel, sőt, egy V8-as benzinmotorról is pletykálnak, amelyet a legnagyobb presztízsű csúcsváltozatba szerelnének.

Az új Ford Mondeo és a kivételesen sikeres VW Passat legnagyobb vetélytársát állítólag a szeptemberi Frankfurti Autószalonon láthatja először élőben a közönség, bár valószínű, hogy a gyártás beindítására csak 2008 elején kerülhet sor.