Ginetta G50: könnyű sportkocsi Leedsből

2007.05.29. 10:46


Galéria - kattintson a képre

A számítógépes grafikán látható sportkocsi az LNT Automobiles által tervezett Ginetta G50, melynek végleges verzióját előreláthatólag jövő év elején mutatják be. Az autó a Ginetta sportkocsik új generációjának első darabja, építésénél a klasszikus, vázszerkezetre húzott üvegszálas karosszéria-elemek technológiáját követték, így a négy méter hosszú és mindössze 1,2 méter magas autó alatt alig több mint 800 kg-ot mutat a mérleg. Az amerikai Ford Edge-ből származó 3,5 literes V6-os motort az autó orrába, de hátratolva szerelik be, és Quaife márkájú, ötfokozatú szekvenciális váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A nagyjából 300 lóerős motorral a G50-es ára 35 ezer font körül alakul.


Galéria - kattintson a képre

Az utcai és az új FIA GT4 szabályrendszernek megfelelő változatok mellett a Ginetta egy márkakupát is szeretne beindítani G50 Cup néven. Ez amolyan átvezető sorozat lenne a jelenlegi G20 bajnokság és a GT4, GT3 és GT2-es kategóriák között. A versenyzés költségeit egységes gumik és üzemanyagok alkalmazásával próbálják csökkenteni, a szervizhátteret a Ginetta biztosítaná a teszteken és versenyeken.
A sorozat tíz versenyből áll majd, a győzteseknek komoly díjakat és tv-szereplést garantál a gyártó. Lawrence Tomlinson, az LNT Automotives elnöke elmondta: A G50-et kiindulópontnak szánjuk a GT kategória iránt érdeklődők számára. Az első harminc autó gyártását már elkezdtük, vegyesen vannak köztük utcai, kupás és GT4 autók, és az elsők már 2008 elején átvehetők lesznek.