Leplezetlen kémfotók a Renault Lagunáról

2007.06.01. 11:44

A középkategóriás Renault hivatalos bemutatóját jövő hétfőn tartják, de mi már most képet alkothatunk róla, hogy milyen is lesz a Laguna harmadik generációja.


A fotók alapján úgy néz ki, a francia tervezők igyekeztek megtartani az előző generáció formájának néhány jellegzetességét. Az ötajtós kivitel hátsó ablakának kialakítása például nagyon hasonlít a jelenlegi Laguna megoldására. Ugyanakkor a megdöntött övvonal és a gömbölydedebb formák egyértelműen az aktuális divatot követik, így az új generáció oldalról és hátulról nézve már most sem tűnik olyan karakteresnek, mint az elődje volt. A tervezők egyértelműen az orr kialakításával próbálták jellegzetessé tenni az autót, bár a sima vonalú, kerekded orrhoz


és a jellegzetes ívű első lámpákhoz hasonlóval már találkozhattunk a tavaly szeptemberben leleplezett Nepta tanulmányon. Összességében úgy tűnik, a Renault továbbra sem szeretné túlzottan furcsa formákkal elriasztani a vásárlóit, annak ellenére, hogy a bátor Mégane annak idején egész sikeresnek bizonyult, inkább könnyen elfogadható külsejű autókat készít, amelyek kevesekben keltenek visszatetszést.

Csak reménykedhetünk benne, hogy a Laguna műszaki megoldásai egyértelműbben változtak az előnyükre – az elődmodellt viszonylag sok kritika érte például a hátsó futóműve miatt –, de erre a kérdésre csak a jövő hét elején kaphatunk egyértelmű választ.