Luxuskabriót készíthet a Buick

2007.06.01. 13:09

Állítólag a Velite tanulmány szériaváltozatának elkészítését fontolgatja a General Motors vezetése.

A szigorúan csak Észak-Amerikában és Kínában forgalmazott Buick modellpaletta fejlesztésének lehetőségeiről a GM amerikai részlegének elnöke, Troy Clarke beszélt. Elmondta, hogy a jelenlegi választék változatlan marad az évtized végéig, amikor várhatóan megérkezik a hátsókerék-hajtású GM szedánok első generációja. A Zeta platformra épülő modellek közül legalább egy a Buick jelzést viseli majd, de Clarke szerint valószínű, hogy a négyajtós, csukott nagykocsi mellett a nagy luxuskabrió is gyártásba kerül. Néhány éve a GM még a márka megszüntetésének gondolatával játszott, de úgy néz ki, a Buick egyelőre nem jut az Oldsmobile sorsára.

A márka ugyan némiképp háttérbe szorult az utóbbi években a Chevrolet és a Cadillac mellett, de a GM-nél egyelőre bíznak benne, hogy a kényelmes és gazdag felszereltségű luxusautók képesek lesznek a jelenleginél is több hívet szerezni maguknak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.