Opel Corsa GSi: a másodhegedűs

2007.06.07. 12:31

A GM Europe elkészítette a Corsa OPC visszafogottabb változatát. A két autó műszaki megoldásai gyakorlatilag azonosak, de a GSi gyengébb motort, kényelmesebb futóművet és kevésbé látványos optikai kiegészítőket kapott.


Galéria - kattintson a képre

A Corsa GSi-be ugyanaz az 1,6 literes, benzines turbómotor kerül, mint a Corsa és a Meriva OPC változataiba, annyi különbséggel, hogy a teljesítményét 150 lóerőre csökkentették. Az autó így kevésbé harapós, mint a legerősebb Corsa: 7,2 helyett 8,1 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 225 helyett csupán 210 km/h. Ugyanakkor a motor maximális teljesítménye 5850-es percenkénti fordulatszám helyett már 5000-nél jelentkezik, és a 210 Nm-es csúcsnyomaték is szélesebb fordulatszám-tartományban, 1800 és 5000 1/min között érhető el, így egy hajszálnyival barátságosabban viselkedik hétköznapi, városi használatban. A GSi alá is sportfutómű került, de ez sem olyan kemény, kompromisszummentes hangolású, mint az OPC kivitelé: elöl 18, hátul pedig 15 mm-rel ültették lejjebb az autót.


Galéria - kattintson a képre

A GSi külsőre sokkal kevésbé tér el a kisebb teljesítményű Corsáktól, mint a csúcsmodell. A lökhárítókat és a küszöböt ugyan megtoldották egy kicsit lefelé, van egy apró spoiler a hátsó ablak felett, és a felnik is 17 hüvelykesek, de az OPC pozőr idomzatának nyoma sincs. A GSi-t azonban nemcsak visszafogott megjelenése vagy az OPC-nél alacsonyabb ára teheti vonzóvá a praktikusabb gondolkodású vásárlók szemében. Ez a típusváltozat ötajtós karosszériával is készül, így akár kis családi autónak is beválhat a dolgos hétköznapokban.

A Corsa GSi-t a mai napon mutatták be a Barcelona Motor Show-n. A forgalmazás megkezdésének időpontját még nem árulták el, de biztos, hogy még az idén megvásárolható lesz az európai Opel kereskedésekben.