Kémfotón a következő Opel Meriva

2007.06.07. 15:20

Az apró egyterű első generációja meglehetősen sikeresnek bizonyult, ezért a GM Europe már készíti az utódját. Ahogy a képen látható, az első tesztpéldányok már el is készültek, de úgy tudjuk, még messze vannak a szériaérett állapottól; a bemutatóra legkorábban 2008-ban kerül majd sor.

Az autóból gyanúsan sok látszik. Csak a hátsó részét takarták le néhány ponyvával, elöl viszont kísértetiesen hasonlít az Opel Zafirára, ami valószínűleg szintén az álcázás egy kelléke. Ennek ellenére nincs okunk kételkedni benne, hogy az új Meriva tényleg hasonlít majd idősebb testvéreire, hiszen az Astra, a Zafira és a Corsa határozza meg az Opel aktuális egyenarculatát, amelyből aligha lóghat ki az új modell.

Műszaki szempontból elég rejtélyes az új Meriva. Az Opelnek jelenleg nincsen saját kisautó-platformja – a Corsa a Fiat Grande Puntóra épül, de az olaszokkal időközben megszakadt az együttműködés –, ezért valószínűleg az Astra/Zafira páros padlólemezét kurtítják meg, és a jelenlegi változathoz hasonlóan igyekeznek minél több, másutt is felhasznált alkatrészt belezsúfolni a típusba.