Toyota Avensis kémfotó

2007.06.13. 11:27

Európában tesztelik a japánok nagy szedánjának következő generációját. A tesztelésre használt prototípust könnyen nézhetnénk új Corollának, mivel az orra épp olyan, mint a kisebb szedáné, a karosszéria viszont láthatóan sokkal nagyobb.

Egyértelműen megállapítható a képről, hogy az új Avensis stílusát alapjaiban változtatják meg. A jelenlegi, kicsit apukás, minden sportosságot nélkülöző formát jóval fiatalosabbra cserélik. Az eddig csaknem vízszintes övvonal az új modellen meredeken emelkedik, a hűtőmaszk viszonylag alacsonyra, a csomagtartófedél viszont magasra kerül. Így az autó akkor is sokkal dinamikusabb jelenség lehet, ha a Toyota formatervező droidjai ezúttal sem tudnak elég vonzó, vagy legalább érdekes részletet összeszedni.

Úgy tudjuk, a japánok nem csak az ódivatú formavilággal szakítanak, de az Avensis műszaki alapjait is lecserélik. Az új padlólemez valamivel nagyobb tengelytávú és szélesebb lesz, így az autó helykínálata tovább bővülhet, és állítólag a futómű konstrukcióján is változtatnak. A motorválaszték viszont nagyrészt a jelenlegi típusból származik majd, bár elképzelhető, hogy később bemutatnak egy benzin-elektromos hibrid hajtású változatot.

Az Avensis harmadik generációjával várhatóan 2008 elején találkozhatunk először valamelyik európai autókiállításon, és úgy néz ki, a forgalmazás is megkezdődhet még a jövő évben.