Még két modellel bővülhet a Seat kínálata

2007.06.14. 12:30

Az új középkategóriás szedán biztosan nem lesz elég, hogy a spanyol márka megduplázza az eladásait a következő bő tíz évben, és ezt a Seatnál is tudják.

Nemrég kiszivárgott információk szerint egy kisautó, és egy hobbiterepjáró elkészítését fontolgatja a cég vezetése. Természetesen mindkét modell tervezésénél a VW-csoport közös fejlesztéseit használnák fel. A kompakt szabadidő-autó valósulhat meg előbb, hiszen a VW Tiguan műszaki alapjai már rendelkezésre állnak, csupán egy új formatervre, és némi finomhangolásra lesz szükség a gyártás beindításához. Így a típus akár két éven belül elkészülhet. A városi kisautóból ugyanakkor még nincsen készen semmi. Az alapok fejlesztését a VW és a Skoda csak mostanság kezdte meg – ehhez a projekthez csatlakozna a Seat –, így 2011 előtt aligha kerül piacra az apró jármű.

Forrásaink szerint a végleges döntés valamikor az év végén születhet meg a választék bővítéséről, ha a Volkswagen-csoport vezetősége is jóváhagyja a Seat terveit és biztosítja a szükséges anyagi hátteret.