A Porsche sürgeti a Volkswagent

2007.06.18. 12:12

A sprotkocsigyártó szeretné minél hamarabb piacra dobni a Cayenne második generációját, ezért sürgetni próbálja a VW-nél folyó karosszéria-fejlesztést. A tervek szerint a VW Touareg és a Porsche Cayenne következő generációja is azonos a vázstruktúrára épül majd, akárcsak a jelenleg futó típusok, és az eddigi tervek szerint valamikor 2010 legvégén, vagy 2011 elején jelentek volna meg a piacon.

A sportkocsigyártó vezetése azonban szeretné még 2010 előtt bemutatni a Cayenne második generációját, mivel attól tartanak, hogy a következő néhány évben drasztikusan csökken az érdeklődés a jelenlegi modell iránt. A sportos terepjáró ugyanis csak nagy teljesítményű benzinmotorokkal kapható – ellentétben a Touareggel, amelynek léteznek dízelmotoros változatai is –, így takarékosnak semmiképp nem nevezhető. A következő generációból viszont készül hibrid hajtásláncú változat is, amely takarékosságával és alacsonyabb károsanyag-kibocsátásával jobban illeszkedne az aktuális vásárlói igényekhez, főként a Porsche legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban.

A Porsche jelenleg a Volkswagen csoport legnagyobb részvényese, a cégóriás 31%-át birtokolja. Így valószínű, hogy Wendelin Wiedeking, a Porsche vezérigazgatója képes lesz nyomást gyakorolni a Volkswagenre, hogy az gyorsítson a két cég egyetlen közös projektjén.