Luxuskabrió készül a Lanciánál?

2007.06.19. 10:00

Egyes pletykák szerint feltámadhat poraiból a legendás Lancia Aurelia, az 1950-es évek egyik leghíresebb olasz túra-sportkocsija.

A típussal egy olyan szegmensbe térhet vissza a Fiat luxusmárkája, amely eddig egyértelműen a Maserati vadászterülete volt a Fiat csoporton belül: az Aurelia a Jaguar XK-val, a BMW 6-os sorozatával vagy a Lecus SC430-assal versenyezhet. A pletykák szerint a Lancia új túra-sportkocsija a Maserati Gran Turismo műszaki alapjaira épül majd, összecsukható keménytetőt kap, stílusában pedig az egykori Aurelia B24 Spiderre emlékeztet majd. A modern Aurelia várhatóan bő másfél év múlva, 2009 tavaszán mutatkozik be

A Lancia 1950 és 1958 között készítette az Aurelia különféle változatait, amelyekbe a világ első szériagyártású V6-os motorjait építették. A váltó a hátsó tengelyhez került, így az autók súlyelosztása igen kedvezően alakult. Nem csoda, hogy a típus a versenysportban is eredményesen szerepelt: győztek vele a Mille Miglián, a Targa Florión, sőt, még Le Mansban is begyűjtöttek vele egy kategóriagyőzelmet 1951-ben. Mindez azonban igen régen történt, nagy kérdés, hogy a vásárlók Olaszországon kívül is fogékonyak lesznek-e a patinás márkanév felbukkanására.