2007.06.19. 13:12

A német 9ff a világ egyik leggyorsabb nyitott autóját készítette el a Porsche 911-esből.


Galéria - kattintson a képre

A vászontetős sportkocsiba az eredeti, 3,6 literes hathengeres helyére a 9ff által továbbfejlesztett négyliteres boxermotort szerelik. Ez nem egy egyszerű, felfúrt Porsche motor: átalakított hengerfejekkel, szívó-, kipufogó- és befecskendező-rendszerrel, és persze az eredetinél sokkal nagyobb légszállítású turbófeltöltőkkel látták el. Így a teljesítménye eléri a 780 lóerőt, az


Galéria - kattintson a képre

elméleti végsebessége pedig 381 km/h. Azt nem tudjuk, hogy a 9ff-nél kipróbálták-e az átalakított 911-es végsebességét, de ha elcsalnának néhány km/h-t, valószínűleg az sem derül ki egyhamar: nem valószínű, hogy akad olyan elvetemült, aki egy vászontetős autóval ekkora sebességgel próbálna haladni. Gyakorlati szempontból sokkal lényegesebb adat, hogy az autó 3,2 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és gyakorlatilag minden, közúton előforduló sebességtartományban képes ugyanolyan vehemensen gyorsítani, mint álló helyzetből indulva.

Mindezt ráadásul úgy tudja a 9ff turbós kabriója, hogy alig látszik rajta: csupán a 20 hüvelykes felniket teljesen kitöltő óriási féktárcsák, és néhány szénszálas műanyag alkatrész árulkodik róla, hogy ez az autó a Bugatti Veyronon kívül szinte bármit képes maga mögé utasítani az Autobahnon.