Apple navigáció kerülhet a Mercedesekbe

2007.06.19. 14:10

Egy német lap szerint az Apple és a Daimler AG. nemrég szerződést írt alá. Ennek alapján 2008 második felétől a kaliforniai cég szállítja az újabb Mercedes típusok navigációs, kommunikációs és szórakoztató rendszerének fedélzeti számítógépéhez a szoftvert.

Egyes feltételezések szerint gyakorlatilag az iPhone érintőképernyőre optimalizált kezelőfelületét ültetik át az autókban használt fedélzeti számítógépre, így azt sokkal egyszerűbb lehet használni, mint a jelenleg elterjedt gombnyomkodós, vagy tárcsatekergetős rendszereket. A térképeket valószínűleg ugyanúgy a Google Maps szállítja majd, ahogy az iPhone-hoz, de a rendszer nyilván jóval többet tud majd, mint egy mezei navigációs eszköz: várhatóan zenelejátszóként, fedélzeti telefonként és e-mail kliensként is használható lesz.

Úgy tudjuk, az Apple csak rövid ideig biztosít exkluzív használati jogot a Mercedesnek: hat hónappal a bemutató után már más cégek is kaphatnak a programból, mivel a cupertinói cég rövid időn belül jelentős szereplővé szeretne nőni az autós szoftverpiacon.