Mini Clubman leplezetlenül

2007.06.22. 14:52

Az első hivatalos információk ugyan csak júliusra várhatók, de már most sem törődnek a kis kombi álcázásával a BMW-nél.


Galéria - kattintson a képre

A képeken látható tesztpéldányokról szinte teljesen hiányoznak ma megszokott fóliadarabok és ragasztócsíkok, csupán a tetőcsomagtartó helyén és az autó hátulján találkozhatunk velük. A futókon felfedezhető az új modell aszimmetrikus ajtóelrendezése. Eddig úgy hihettük, hogy mindkét oldalon lesz egy-egy visszafelé nyíló kiegészítő ajtó a hátsó utasok beszállásának megkönnyítésére, de ezeken a képeken jól látszik, hogy ilyet csak az utasoldalon alakítottak ki. Az autó hátulján az is megfigyelhető, hogy a BMW megtartotta a régi Mini kombik egyik legjellegzetesebb megoldását, az oldalra nyíló kétszárnyú hátsó ajtót. Az egyik tesztpéldányon nagyméretű tetőablak is látható, bár úgy néz ki, a mai divattal ellentétben csupán a tető egy részét borítja üvegfelület.

Az új Mini Clubmanról júliusban érkezhetnek meg az első hivatalos fotók és információk, de az élő bemutatóra csak szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon kerülhet sor, míg a forgalmazás várhatóan novemberben indul majd. Az azonban már most is valószínűnek látszik, hogy a Clubman gyártása komoly fejtörést okozhat a BMW-nek. Az oxfordi gyár évi 240 ezres elméleti kapacitása ugyanis könnyen kevésnek bizonyulhat az új típusváltozat megjelenésével, így vagy az üzem kibővítésére, vagy a gyártás kihelyezésére lesz szükség.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.