Elkészült az első Fisker luxuskupé

2007.06.25. 12:56

Az Aston Martin egykori tervezőjének kaliforniai karosszériaépítő cége nem tétlenkedett az elmúlt másfél évben, így a napokban átadhatták első kupé modelljüket új tulajdonosának.


Galéria - kattintson a képre

A Latigo CS V10 jelzésű kétajtós egy felismerhetetlenségig átalakított karosszériájú BMW M6-os, amelybe a bajorok ötliteres V10-es motorjának alaposan felpiszkált, 648 lóerős változata került. A formás kupé így 3,9 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, azaz méltó vetélytársa a Ferrari, a Lamborghini és a Porsche leggyorsabb típusainak. Az összesen 150 példányban épülő Latigo CS persze ennek megfelelően drága is: a BMW 650-estre épülő alapmodell is 199 ezer dollárba kerül, a CS V10 ára pedig 304 ezer dollár, azaz átszámítva csaknem 56 millió forint.

Később megkezdik egy másik típus, a Mercedes SL 55 AMG-alapú Tramonto roadster gyártását is, amely 610 lóerős motort kap, és mind áraiban, mind menetteljesítményeiben hasonlóan brutálisnak ígérkezik, mint BMW eredetű testvérmodellje.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.