Jön az ötajtós Mitsubishi Lancer

2007.06.26. 11:39

A Lancer Sportback szériaváltozata 2008-ban mutatkozhat be, azután, hogy a Lancer szedán összes változata piacra kerül Európában.


Galéria - kattintson a képre

A tanulmányt még 2005 őszén, a Frankfurti Autószalonon mutatta be a Mitsubishi, de ezidáig nem lehetett tudni, hogy elszánják-e magukat a gyártás beindítására. A Sportback valószínűleg veszít majd sportos megjelenéséből, ahogy a szériagyártású Lancer is polgáribb formát öltött az tanulmányautó-változatokhoz képest. De ha megmarad a koncepció lendületes vonalvezetése, akkor így is a Mitsubishié lehet az egyik legsportosabb megjelenésű ötajtós kompakt a piacon.


Galéria - kattintson a képre

Eddig a négyajtós Lancer európai változatáról sem tudhattunk túl sokat, de a Sportbackkel kapcsolatos tervek mellett erről is elárult néhány részletet a japán gyártó. A formás szedán a bemutató után közvetlenül négyféle motorral lesz kapható. Az alapváltozatba 1,5 literes, 110 lóerős négyhengeres kerül, a középső benzines modell egy 144 lóerős, 1,8 literes motort kap, a csúcsváltozatba pedig az Amerikában már bemutatott vadonatúj, 152 lóerős kétliterest szerelik. A negyedik modellváltozatba a VW-csoporttól vásárolt kétliteres, 140 lóerős turbódízel motor kerül. Minimum fél évvel később érkezik meg hozzánk az Evo X jelzésű sportváltozat új fejlesztésű, kétliteres, 280 lóerős turbómotorral.