Nothelle Audi TT: az R8-fenekelő

2007.06.27. 12:13

A német tuningcég egy turbókészletet adott ki a Győrben gyártott sportkocsi csúcsváltozatához, amellyel a TT gyorsabb lehet, mint az Audi középmotoros szupersportkocsija.


Galéria - kattintson a képre

A kis hengerszögű, 3,2 literes, V6-os motorhoz két turbófeltöltőt illesztettek a Nothelle mérnökei, amitől az eredeti 250 lóerő és 320 Nm helyett 520 lóerő és 635 Nm leadására lett képes a motor. A hajtáslánc meglepő módon jól bírja a csaknem megduplázott terhelést, csak a kuplungszerkezetet kellett megerősíteni, a manuális és a DSG rendszerű váltó, illetve az összkerékhajtás maradhatott a gyári. Ugyanakkor az autó stabilitásának megőrzése, és persze a megfelelő fellépés megteremtése érdekében a motoron kívül más alkatrészeket is átdolgoztak vagy kicseréltek. A TT új lökhárítókat, hatalmas felniket, alacsony profilú gumiabroncsokat, ültetett sportfutóművet és valamivel nagyobb hátsó szárnyat kapott.

Az átalakítás nem olcsó, 29 9500 euróba, azaz átszámítva kb. 7,3 millió forintba kerül, de a Nothelle TT még így is az egyik legolcsóbb szupersportkocsi lehet. 308 km/h-s végsebessége pontosan 7 km/h-val több, mint az Audi R8-asé.