Gyári fotókon a VW Tiguan

2007.06.28. 14:39

Láthattuk már tanulmányautóként , kémfotókon , és a VW hivatalosan is közölt néhány képet a terepjáró utolsó sivatagi tesztjéről , de így, végleges formájában, leplek nélkül még nem találkozhattunk a Tiguannal.


Galéria - kattintson a képre

Az arányokon és a fontosabb részleteken nincs okunk meglepődni, viszont most kiderült, hogy a VW-nél egyelőre nem sikerült kibogozni a lasszót, amelyet még az előző cégvezetés dobott a tervezők csuklójára. A Tiguan hűtőmaszkja ugyanazt a bárgyú egyen-vigyort formázza, amelyet a Foxtól a Phaetonig az összes Volkswagen magán visel, de a fényszórók formáját és a férfitenyér-méretű VW jelvény is láttuk már más típusokon elégszer. Az egyetlen érdekesebb részlet talán az autó kétarcúsága. A hűtőrács alsó ívére rímelő vonal mindkét esetben a lámpák alól indul, de míg a városi változatnál egy második légbeömlőt fog körbe, addig a terepezésre ajánlott kiviteleknél csupán a rendszámtartót öleli át, így alul marad hely a ferde koptatólemeznek, amely nagyobb első terepszöget biztosít.

A fotókhoz újabb adatokat nem mellékeltek, de az már korábban kiderült, hogy háromféle 1,4 literes TSI motorral - 140, 170 és 200 lóerővel -, illetve kétféle kétliteres dízellel - 140 és 170 lóerős változatokkal - lesz kapható a típus. Élőben majd csak ősszel, Frankfurtban láthatjuk a Tiguant, a forgalmazás pedig novemberben indul.