Négyajtós VW kupé az év végére?

2007.07.02. 15:22

Állítólag már az év utolsó napjaira elkészül a Volkswagen Passat sportosnak szánt testvérmodellje.

A CC kódnév ne tévesszen meg senkit: nem egy újabb kupé-kabrióról van szó, hanem egy elfogadható árú, viszonylag erős motorokkal kínált, látványos szedánról. A típus alapváltozata állítólag már 30 ezer euróért meg lehet kapni, 1,8 literes, 160 lóerős turbós benzinmotorral, de a 300 lóerős V6-os csúcsváltozat ára sem haladja majd meg a 40 ezer eurót, azaz olcsóbb lehet, mint az Audi A5-ös alapváltozata. A visszafogott árakat állítólag csak részben érik el azzal, hogy a Passat mechanikáját használják az új típusban; ha igazak a pletykák, a VW a legtöbb népszerű kiegészítőt az extralistára teszi.

A típust elsődlegesen az észak-amerikai piacra szánják, ezért az élő bemutatót várhatóan a 2008-as Detroiti Motor Show-ra időzítik, de a forgalmazás a jövő év első felében Európában is megindulhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.