Mégsem szűnik meg a Chrysler Crossfire?

2007.07.03. 12:58

Miután korai halálhírét költötték, egyelőre mégis megmarad a Chrysler kisebbik sportkocsija, sőt, úgy néz ki, kisebb fajta felújítást is végeznek rajta a nyár folyamán.

Az első generációs Mercedes SLK-n alapuló kétajtós a 2008-as modellévre keréknyomás-ellenőrző rendszert, és más felszereltség-kiegészítéseket kap. A Chrysler szóvivője ugyan elismerte, hogy 2006-ban csökkentették a gyártás ütemét a felhalmozódott készletek miatt, de azt mondja, soha nem merült fel a gyártás korai leállítása. Igaz, hogy tavaly alig 8000 fogyott a típusból, de drasztikus árcsökkentéssel állítólag ismét sikerült felkelteni a vásárlók érdeklődését. A Chrysler egyik mérnöke, Allan Mecca szerint most jobban fogy Észak-Amerikában, mint az Audi TT, így a cégnél egyelőre elégedettek a Crossfire teljesítményével.

Arról persze nem esett szó, hogy a Chrysler mennyit veszít egy-egy autón, de a Crossfire-től soha nem reméltek nyereséget; sokkal lényegesebb volt, hogy a kétüléses kupé és kabrió erősítheti a márka elegáns arculatát.