Kémfotókon a Subaru Impreza STi

2007.07.09. 09:30

A japánok már beígérték az új, csapott hátú Impreza brutális sportváltozatát, és úgy néz ki, valóban csak némi finomhangolás van hátra, hogy a típus szériaérett legyen.

A fotón látható prototípuson a masszív álcázás ellenére a lényeg jól látszik: masszív szélesítések elöl és hátul, látványos légbeömlő az autó orrán, alaposan átdolgozott lökhárítók, és 18 hüvelykes alufelnik határozzák meg az új STi megjelenését. A műszaki megoldásokról egyelőre csak pletykákból értesülhettünk, de úgy néz ki, az új csúcs-Impreza a szigorodó környezetvédelmi előírások miatt sajnos valamivel puhányabb lesz, mint az elődje.

A kétliteres, akár 320 lóerős négyhengeres helyett az előző sorozat WRX változatából már ismert 2,5 literes turbómotor kerül bele, amely a megnövelt hengerűrtartalom ellenére sem lesz több, mint 280-300 lóerős. A jelenleg is használt hatsebességes kézi váltó marad, de az autó 2009-től állítólag elérhető lesz egy Aisin gyártmányú robotizált váltóval is. A hajtásrendszer természetesen marad a jól bevált szimmetrikus összkerékhajtás.

Az új STi várhatóan legnagyobb riválisával, a Mitsubishi Lancer Evo X-szel nagyjából egy időben, valamikor 2008 első felében kerülhet piacra Európában, bár a típust várhatóan már az idei, októberben rendezendő Tokyo Motor Show-n láthatjuk.