Abt AS5: Audi kupé színes ruhában

2007.07.09. 11:56

A német Abt Sportline elkészült az A5-ös egyik első tuningcsomagjával, amelyet egyelőre a legerősebb dízelmotoros kivitelhez kínálnak.


Galéria - kattintson a képre

Az A5 3,0 TDI 240 lóerős motorjához kétféle teljesítménynövelő eljárást alkalmaznak. Az olcsóbb egyszerű csiptuninggal 272 lóerőssé teszi a V6-os turbódízelt, a feltöltő cseréjével azonban 300 lóerőre is nőhet a teljesítmény. Az AS5 azonban nem az erősebb motor, hanem a hozzá kínált körítés miatt igazán érdekes. A vezetési élményt állítható sportfutómű és 380 mm átmérőjű féktárcsákkal javítják, de az átalakítások zöme az autó külsejét érinti.


Galéria - kattintson a képre

Új első és hátsó lökhárítót kapott az autó, a motorház oldalán két feltűnő kiömlőnyílást alakítottak ki, a gyári kerekeket minimum 18, maximum 20 hüvelykes felnikre és alacsony profilú gumiabroncsokra cserélték, és egy apró hátsó légterelőt, nagy méretű diffúzort, valamint négy vaskos krómcsőben végződő kipufogórendszert kapott a típus. A legszokatlanabb részlet azonban a kétszínű fényezés. A fotókon drapp-fehér, és fehér-fekete színkombinációk láthatók, de nyilván lesz még többféle is, a vásárlók kívánságainak megfelelően.

Speciális fényezésének köszönhetően jelenleg az AS5 az egyik legfeltűnőbb, pénzért kapható kupé, amely ráadásul bőven a jó ízlés határain belül marad. Úgy véljük, az Abt Sportsline szakembereinek sikerült, ami a tuningolóknak igen ritkán jön össze, szebb autót készíteni, mint a gyári eredeti.