Samsung: Nissan helyett Renault alapokon

2007.07.09. 12:58

A Renault koreai leányvállalata eddig elsősorban Nissan modellek átdolgozott változatait gyártotta, de már évekkel ezelőtt hallani lehetett, hogy nagy váltás készül a cégen belül.


Az SM7 még egy Nissan típuson alapul

A Samsung következő autógenerációja már a Renault legkorszerűbb típusain alapul. Az SM3-ast, amely jelenleg a Nissan Almera szedán másolata, egy Mégane II változattal szeretnék helyettesíteni, a Nissan Teana típuson alapuló SM5 és SM7 jelzésű nagykocsik utódját pedig a nemrég bemutatott Laguna III alapjaira építik. Később állítólag további két Renault típus kaphatja meg a Samsung jelvényét, a Vel Satis utódja és az Espace, így a Samsung újabb piaci szegmensekbe törhet be Dél-Koreában. Úgy tudjuk, a cégnek továbbra sem lesznek önálló formatervű típusai, pedig korábban ez a lehetőség is felmerült: a Renault modelljein is csak az orr-rész kialakítását változtatják meg.

A váltásnak látszólag nincs sok értelme, pedig lényeges stratégiai lépésről van szó. Így ugyanis a Samsung és a Nissan nem akadályozza egymást az ázsiai piacokon való terjeszkedésben, és Renault típusit olyan piacokon is bemutathatják, ahol eddig ismeretlenek voltak.