Visszatérhet az Opel Calibra

2007.07.12. 12:08

Épp tíz éve, hogy a GM Europe befejezte a népszerű sportkupé gyártását, de most állítólag a Calibra típusjelzés újrahasznosítását fontolgatják.


Az Opel GTC tanulmány szériaváltozata viselheti a Calibra nevet

Az új Calibrának csupán annyi köze volna az elődjéhez, hogy ez is az Opel középkategóriás modelljének padlólemezére épülne, és önálló formatervet kapna. A koncepció azonban ugyanúgy megváltozik, ahogy a Vectra utódja esetében. Nem egy elérhető népsportkocsi megalkotása volna a cél, inkább egy luxuskivitelű, elegáns kétajtós bemutatására kell számítanunk. A pletykák szerint a fejlesztés alapját az idén tavasszal bemutatott GTC tanulmány képezheti, mivel ez az autó gyakorlatilag készen van, csupán az utolsó simítások, és a gyártás előkészítése van hátra. Így az új Calibra akár két éven belül piacra kerülhet, míg ha elölről kellene kezdeni a tervezést, az minimum három éves fejlesztési időt jelentene.

Az Opel az utóbbi tíz évben az Astra kétajtós változataival, és kis, kétüléses modellekkel - mint a Speedster, az új GT vagy a Tigra Twin Top - próbálta kielégíteni a dinamikusabb megjelenésű modellek iránti igényeket, nagyobb kétajtóst viszont nem készített a Calibra gyártásának leállítása óta. Egy ilyen kényelmes, látványos formatervű és drága modell azonban akkor is igen hasznos lehet, ha kézzel fogható nyereséget nem hoz, hiszen már a puszta létezésével is növelné az Opel presztízsét.