A Ford tovább bővíti oroszországi gyárát

2007.07.12. 15:26

A kísérleti jelleggel indított szentpétervári üzem lassan komoly autógyárrá nő.

A Ford eredetileg évi 25 ezer Focus gyártására rendezte be összeszerelő üzemét, de ez a mennyiség hamar kevésnek bizonyult a bővülő orosz piacon. Jelenleg 72 ezer autó készül Szentpéterváron, de a Fordnál azt tervezik, hogy 2009-re 125 ezer autó előállítására teszik alkalmassá a gyárat, további 100 millió dolláros befektetéssel. A tervek szerint durván 100 ezer Focus és további 25 ezer Mondeo készülne itt évente Oroszország és a környező, EU-n kívüli országok piaca számára.

Lassan az orosz Detroitként kezdik emlegetni a szentpétervári régiót, hiszen a Ford mellett itt létesít vagy létesített gyárat a Toyota, a General Motors és a Suzuki is. A nagy autógyártókat a növekvő kereslet és a stabilizálódó gazdasági környezet vonzza Oroszországba, ahol az utóbbi években drasztikus növekedésnek indult az újautó-eladások száma.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.