Búcsúzik az Aston Martin Vanquish

2007.07.19. 13:02

A szuperkupéval együtt a Newport Pagnellben működő régi üzem is pályafutása végéhez érkezett.

A sokat látott üzem még David Brown idejében, 1954-ben épült, és 2003-ig az összes Aston Martin ezen a helyen épült. A Ford azonban új gyárat épített a sportkocsimárka számára Gaydonban, és 2003 óta az összes új típus – így a V8 Vantage és a DB9-es is – ebben a szupermodern üzemben készül a VH jelzésű rugalmas platform felhasználásával. A Vanquish volt az utolsó típus, amelyet még Newport Pagnellben készítettek, de tegnap elkészült belőle az utolsó példány is.

Ezzel a régi gyárat be is zárják, annak ellenére, hogy az új üzem jövője is bizonytalan. A Ford ugyanis itt készíti a Jaguar és Land Rover egyes típusait is, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy az amerikai óriásvállalat ettől a két márkától is megszabadul a közeli jövőben. Azt pedig senki nem tudja, hogy az új tulajdonossal hogyan sikerül megegyezni a gyártásról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.