Audi A3-as 1,4 literes TFSI motorral

2007.07.20. 12:32

A VW luxusmárkája minden eddiginél kisebb turbómotort vesz fel a kínálatába. A motort a Volkswagen nagy teljesítményű TSI motorjából fejlesztették ki, de a komplikált kompresszoros-turbós feltöltőrendszert egyetlen kis nyomású turbóval helyettesítették.

Az 1,4 literes négyhengeres 125 lóerő leadására képes, viszont 200 Nm-es csúcsnyomatéka már 1250-es percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre áll. Az A3 1.4 TFSI-t így a kategóriájában jó átlagos dinamikával ruházza fel: az autó 9,6 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 203 km/h. Ugyanakkor meglehetősen takarékos és tiszta: az átlagfogyasztása vegyes ciklusban akár 6,5 liter is lehet 100 kilométeren, és átlagosan 154 g/km-nyi szén-dioxidot ereszt a levegőbe.

A hatesebességes kézi váltóval gyártott típusváltozat első példányai szeptemberben érkeznek meg az európai Audi márkakereskedőkhöz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.