Lavazza GT-X: nem kávé, sportkocsi

2007.07.21. 10:59

A fotókon látható sportkocsit csak véletlen hívják úgy, ahogy az egyik leghíresebb olasz kávémárkát: az autót az olasz hagyomány szerint megálmodója, Enrico Lavazza után keresztelték el.


Galéria - kattintson a képre

Első pillantásra úgy tűnik, a tervező, aki mellesleg már letette a névjegyét a sportkocsik világában a hatkerekű Covini C6W típussal, kifogyott az önálló ötletekből. Az autó leginkább egy Pagani Zonda és egy Ferrari Enzo fura keverékének tűnik. A hasonlósgoktól eltekintve a 4,19 méter hosszú, két méter széles és 1,05 méter magas Lavazza GT-X V12 5.3 a műanyag idomok alatt nagyrészt önálló konstrukció. A karbonszálas vázba 5,3 literes, V12-es, 400 lóerős BMW motort építenek egy ötsebességes, szekvenciálisan kapcsolható robotizált mechanikus váltóval párosítva. Nem a legkorszerűbb technika, de így is bőségesen elegendő az alig több mint egy tonnás jármű villámgyors mozgatására: a Lavazza sportkocsi végsebessége 315 km/h.

Az autó egyelőre egyedi példány, de úgy tudjuk, a prototípust készítő Simbol Design fontolgatja a kis sorozatú gyártás beindítását.