Kémfotón a BMW X6-os

2007.07.22. 12:44

Először látható a fejlesztési fázisnál tartó szabadidő-autó jelentős álcázás nélkül.

Eddig is olvashattunk olyan pletykákat, amelyek szerint az X6 kupé-jellegű tetővonalat kap, de ezt a részt korábban mindig nagy álcázóidommal takarták el. A legújabb képen azonban jól látszik, hogy a híresztelések igazak: a BMW tényleg egy autóba próbálja összehozni az összes mai divatirányztatot. Manapság egyre több a mindenre jó, úgynevezett crossover jármű: ezek általában terepjárósan magas építésű, a kombikhoz hasonlóan praktikus belterű, de az egyterűekhez hasonlóan három üléssoros keverékek. A BMW azonban nem a kombik és az egyterűek, hanem a sportkupék és a családi szedánok karakterét próbálja összehozni a szabadidő-autók praktikus értékeivel. A két kipufogó ráadásul brutális motorteljesítményt sejtet, így az az érzésünk, a Porsche Cayenne, és a többi gyors terepjáró erős ellenfelet kap az X6-os révén.

A BMW elsősorban az észak-amerikai piacra szánja a típust, így a bemutatót várhatóan az Atlanti-óceán túlpartján valamikor 2008 első felében, és a gyártás is a németek dél-karolinai üzemében folyik majd, ahol jelenleg az X5-ös és a Z4-es készül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.