Elhalasztják az új NSX bemutatóját

2007.07.23. 09:42


Galéria - kattintson a képre

Amikor a Honda januárban bemutatta az Advanced Sports Car Conceptet Detroitban, azt nyilatkozták, hogy ez lesz a legendás NSX sportautó közvetlen utóda, és, hogy a végleges verziót már az idei Tokiói Autószalonon be fogják mutatni. A Honda elnök-vezérigazgatója, Takeo Fukui azonban most azt mondta az Autocar magazinnak, hogy pillanatnyilag elhalasztják az autó premierjét, és eredeti terveikkel ellentétben egyelőre mégsem indítják útjára az Acura luxusmárkát Japánban.
Az Autocarnak nyilatkozó másik illetékes szerint az NSX bemutatóját nem az autóval kapcsolatban felmerült problémák miatt halasztják el, a döntés hátterében inkább az Acura bevezetésének késleltetése áll. Egyelőre nem lehet tudni, hogy meddig várnak az NSX piacra dobásával, de az biztos, hogy maga az Acura márka 2010 előtt biztosan nem jelenik meg a hazai piacon.
Korábban már csicseregtek arról, hogy a formatervet visszaküldték a rajzasztalra, és az is biztos, hogy eddig legfeljebb a hajtásláncot tartalmazó, átalakított S2000-eseket lehetett látni a kémfotókon, tehát lehetséges, hogy tényleg dizájnproblémák miatt késik az új modell megjelenése.