A legkisebb VW Frankfurtban

2007.07.24. 11:33

A German Car Blog értesülései szerint Frankfurtban mutatja be a legújabb, 8000 euró alatti vételárú kis népautójához kifejlesztett A-platformot a VW. A diszkontmodellt a fejlődő piacok - Kína, India, Kelet-Európa - igényeinek szem előtt tartásával fejlesztették ki, és Skoda, valamint Seat jelvénnyel is kapható lesz. Nyugat-Európában feltehetőleg jobban felszerelt, divatosabb modelleket fognak értékesíteni a 2009 tájékán megjelenő apróságból, mely a pletykák szerint a Lupa nevet kapja.
Az autó a korábbi, Golfra épített New Beetle után már tényleg betöltheti a népautó szerepét. Az új Bogár sokkal inkább volt trendi kiegészítő, mint valóban könnyen elérhető, olcsó fenntartású autó. A Lupa négyüléses autó lesz, motorja a hátsó tengellyel egybeépített váltómű fölött helyezkedik el, és a hátsó kerekeket fogja hajtani, de az eredeti Bogárral szemben nem lég-, hanem vízhűtéssel készül. Csupa kis hengerűrtartalmú, alacsony fogyasztású motorral lesz kapható, többek között egy háromhengeres TSI-változatot és egy szuperalacsony fogyasztású dízelt emlegetnek. Elképzelhető, hogy utóbbi nem más, mint a VW újkori kísérleti modelljeiben alkalmazott egyhengeres gázolajos egység lesz, de egy kéthengeres benzinmotor is szóba került.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.