Élettartam-garancia a Chryslertől

2007.07.31. 13:01

A Chrysler bejelentette, hogy a 2007. július 26-a után vásárolt Chrysler, Dodge és Jeep modellek hajtásláncára (motor, váltó és kapcsolódó hajtáslánc-alkatrészek) az autók egész élettartamán kitartó teljes körű garanciát vállalnak. A garanciát, mely hatalmas előrelépést jelent az eddigi 3 év/36 ezer mérföldes vállalással szemben, természetesen csak bizonyos feltételek teljesülése esetén biztosítják. Az alapfeltétel, hogy csak az első tulajdonos, illetve bérlő érvényesítheti, az autó továbbértékesítése esetén megszűnik. Másik fontos kitétel, hogy a tulajdonosoknak minden öt évben el kell vinniük az autót egy hivatalos márkaszervizben végrehajtott inspekcióra, méghozzá a garancia kiállítási dátumához képest maximum hatvan napos eltéréssel. A dízelmotoros és SRT modellekre nem vonatkozik az örök szavatosság.
A pillanatnyilag a Cerberus általi hatalomátvétel terhei miatt kissé zavaros helyzetű, és egyáltalán nem rózsás negyedévi eredményeket közzétevő Chrysler számára létfontosságú lehet ennek a bevezetése, mivel egy ilyen lépés új löketet adhat a vásárlók megrendült bizalmának.
Sajnos mindez egyelőre csak az amerikai piacra vonatkozik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.