Toyota Auris 276 lóerővel

2007.08.02. 14:05

Ma mutatták be Japánban ezt az átlagos külsejű Aurisnak tűnő, de valójában báránybőrbe bújtatott farkast. A képen ugyanis nem egy Auris látható, hanem a kizárólag Japánban kapható Toyota Blade Master G, melynek nemcsak neve, műszaki tartalma is meglehetősen vicces.
A Blade Japánban az Auris vadított változatát jelzi, valamivel feltűnőbb karosszéria-elemekkel és kettős keresztlengőkaros hátsó futóművel, amit Európában csak a D4-D T180-as modellbe szerelnek. A Golf R32 ellenfelének szánt Master G-t a Lexus IS350-esből származó 3,5 literes V6-os hajtja, 276 lovas teljesítménnyel és 344 Nm-es nyomatékkal, de egy gyengébb, 2,4 literes négyhengeres benzinmotorral is kapható.
A megnövelt teljesítményhez nagyobb, mélyebbre húzott első kötényt és alacsony profilú gumikkal felszerelt 17 colos felniket társítanak. A hatfokozatú szekvenciális váltó a kormánykerék mögé helyezett fülekkel kapcsolható.
Ami az egészből a legszebb és egyben a legfájóbb, hogy a Toyota Blade Master G vételára hazájában, az egyetlen piacon, ahol kapható - most kapaszkodjanak meg -, 5,1 millió forint. No comment.