Kicherer Audi R8: a csúcson túl

2007.08.06. 07:57


Galéria - kattintson a képre

Az Audi R8-as szupersportkocsija már alapállapotban is eséllyel veszi fel a versenyt a Ferrari, a Lamborghini és a Porsche hasonló sportautóival, de a német Kicherer tuningcég átalakításának köszönhetően még stabilabb és pontosabban irányítható lett.
A Kicherer szélcsatornába vitte a legszebb Audit, és nemcsak látványos, de hasznos aerodinamikai csomaggal szerelték föl, miután meglelték a formaterv hiányos pontjait. Az új első spoiler 15%-kal csökkenti az első tengelyen keletkező felhajtóerőt, míg a szárny a farrészre jutó leszorítóerőt növeli. Az eredeti felniket egy szett könnyebb kerékre cserélték, ezzel csökkentve a rugózatlan tömeget. A 20 colos, három részből álló kovácsolt felnikre elöl 235, hátul pedig 325 mm széles Michelin UHP gumikat húztak.
A stabilitást az autó magasságát elöl 15, hátul 30 mm-rel csökkentő H&R rugókkal fokozzák, amitől nemcsak a kanyarstabilitás, de az autó kiállása is megváltozott. A Kicherer szimpatikus módon közelítette meg a feladatot, a végeredmény pedig egyenesen bombasztikus lett.