Önálló márkává válhat az Abarth

2007.08.04. 08:33


Galéria - kattintson a képre

Mióta feltűnt a Fiat 500, folyamatosan a miniautó vezetéscentrikus Abarth-változatáról lehetett hallani, és már kémfotón is megmutattuk. Mára már 99%-ban biztos, hogy az 500-asból és a Grande Puntóból is készül skorpióval jelzett sportváltozat, de a francia Caradisiac autós portál úgy értesült, hogy az is elképzelhető, hogy az Abarth teljesen önálló cégként éled majd újra, természetesen a Fiat-csoport óvó ölelésében.
A Fiat elnökével, Luca De Meóval folytatott beszélgetés során kiderült, hogy amellett, hogy az Abarth ismét a cégcsoport sportdivíziója lesz, az is megeshet, hogy a tuningműhely teljesen saját fejlesztésű modellekkel is előáll majd a jövőben. Nem kizárt, hogy a képeinken látható, IED által tervezett, Fiat 500 padlólemezén alapuló Abarth SS Concept lesz az első a sorban. A pletykák 185 lóerős T-Jet motort emlegetnek az kisméretű Barchetta modellhez, de egy ilyen apró karosszériában még a 145-155 lóerős motorok is csodát tudnának művelni. Mi csak reménykedni tudunk az Abarth feltámadásában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.