Fiat mini-haszonjármű: az első fotók

2007.08.06. 14:11

Kiszivárogtak az olaszok új törpefurgonjának első fotói. A Minicargo néven emlegetett autó létezéséről évek óta tudunk: a projekt nemzetközi jellege miatt nem is nagyon próbáltak titkolózni a gyáriak.


Galéria - kattintson a képre

Az apró haszonjárművet közösen tervezte a Fiat és török partnervállalata, a Tofas, az anyagi háttér egy részét pedig a PSA Peugeot-Citroën biztosította. Cserébe a franciák is forgalmazhatják a Törökországban gyártásba kerülő autót saját márkaneveik alatt. A részleteket azonban sikerült titokban tartaniuk, olyannyira, hogy most is csupán a két fotót ismerhettük meg, arról azonban még pletykák alapján sem tudunk semmit, hogy pontosan mi rejtőzik a lemezek alatt. Annyi azért nyilvánvaló a képeket látva, hogy a Minicargo kisebb lesz, mint a Fiat Dobló vagy a Peugeot Partner, és a formatervét úgy rajzolták meg, hogy jól illeszkedjen a Fiat-PSA haszonjárművek sorába. Az orr-rész jellegzetes, lépcsős kialakítása például erősen emlékeztet a Fiat Scudóéra, illetve a Ducatóéra.

A hivatalos bemutatóra már nem kell sokat várnunk. Valószínű, hogy a gyári sajtóanyag heteken, vagy akár napokon belül megjelenik, de szeptember elején, Frankfurban alighanem élőben is találkozhatunk a Fiat jelvényes változattal.