Kémfotókon a következő VW Golf

2007.08.07. 15:03

A Volkswagennél igencsak sietnek a jelenlegi Golf, az ötödik generáció felváltásával, olyannyira, hogy már tesztelés alatt állnak a hatodik generáció első prototípusai. A fotókon jól látszik, hogy a tervezők igyekeztek megtartani a korábbi generációk jellegzetes arányait, de a fekete álcázófóliába burkolt orr-részen újszerű első lámpaforma sejlik át – remélhetőleg nem csak átverésből.


Galéria - kattintson a képre

A Volkswagennek persze nem azért van szüksége a Golf felváltására, mert a vásárlóknak baja lenne a jelenlegi modell ultrakonzervatív megjelenésével. Az ötösből az idén is biztosan el tudnak adni több mint 600 ezer példányt, de a típuson a költséges és hosszadalmas gyártási eljárás miatt túlzottan kevés haszon keletkezik. Elsősorban az ajtóstruktúra és a komplikált hátsó futómű okozza a problémát, ezért ezeket biztosan áttervezik a következő generációban. A pletykák szerint marad a dinamikai szempontból igen kedvező, több lengőkaros hátsó futómű, de egy egyszerűbben szerelhető és kevesebb alkatrészből álló, azaz végeredményben olcsóbb változatot fejlesztenek a Golf VI számára.

Úgy tudjuk, a Golf hatodik generációja már 2008 második felére elkészülhet, így 2009-ben már a bevezetett új modellel kezdheti a Volkswagen az évet. Ezzel ugyan lemondanak róla, hogy az előző generáció fejlesztési költségei akár csak megtérüljenek, viszont a modellciklus lerövidítésével előnybe kerülhetnek a legnagyobb riválisokkal – így az Opellel, a Forddal, a Peugeot-val és a Toyotával – szemben.