Nem csak a BMW-é az M betű

2007.08.09. 12:35

A német gyártó pert veszített a Nissannal szemben az M jelzés használatával kapcsolatban Kanadában.

A Nissan luxusmárkája, az Infiniti évek óta használja egyik típusának jelzéseként az M betűt, de eddig csak a változatokat jelző számokkal együtt, a modell eddig mindenütt M35 vagy M45 néven szerepelt. A BMW-nél azzal telt be a pohár, hogy egy reklámban az Infiniti így harangozta be saját modelljét: jön az új M. A németek szerint az Infiniti modellje olcsóbb, és gyengébb minőségű, mint az ő M jelzésű típusaik, ezért meg kell akadályozniuk, hogy hasonló néven forgalmazzák a két autót. Az Infinitinek erről nyilván más a véleménye, és mivel az ábécé egyetlen betűjének használatáról van szó, amelynek védjegyként való használata amúgy is aggályos – nem beszélve arról, hogy a BMW minden esetben egy számmal kombinálva használja a jelzést –, a kanadai bíróság a japánoknak adott igazat.

Az ítélet persze még megfellebbezhető a legfelsőbb bíróságon, de innen nézve úgy tűnik, a német gyártó ebben a csatában vesztésre áll.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.