Leplezetlen kémfotón a BMW M3 szedán

2007.08.10. 12:45

Utoljára az 1999-ben elbúcsúztatott E36 sorozat esetében kombinálták a négyajtós 3-as karosszériáját az M3-as hajtásláncával, de úgy néz ki, most ismét lesz családi sportgépe a BMW-nek.

A száguldásra vágyó családapák korábban vagy kénytelenek voltak megfizetni a nagyobb M5-ös felárát, vagy a konkurenciánál kereshették kellőképpen gyors, de praktikus módon négy ajtós modelleket 300 lóerő felett. Így a potenciális vásárlók egy része M3-as helyett Audi RS4-esbe, Mercedes C55 AMG-be, esetleg Subaru Imprezába vagy Mitsubishi Lancer Evóba ült át. Úgy néz ki, a BMW-nél is felfigyeltek a jelenségre, mert most az új, nyolchengeres motorral hajtott M3-as négyajtós változatát készülnek bemutatni. Úgy tudjuk, a típus ugyanazt a 420 lóerős, 4 literes, V8-as motort kapja meg, amelyet a háromajtós kivitelben már bemutattak, és bár egy picivel várhatóan nehezebb lesz, a menetteljesítményei is hasonlóan lélegzetelállítóak lesznek, mint a kétajtós kupé változatéi.

Állítólag már a hivatalos bemutatóra sem kell sokat várnunk. A pletykák szerint az M3 szedán már Frankfurtban látható lesz, így alighanem heteken belül nyilvánosságra hozzák az első hivatalos információkat.