Újabb fotó a Kia tanulmány-sportkocsiról

2007.08.14. 13:14

A frankfurti sportkocsi-koncepció előző étvágygerjesztőjétől senki nem lett éhesebb, a sötét elölnézeti fotó alapján dögunalmasnak ígérkezett az autó. Talán a Kiánál is rájöttek, hogy kevés ennyi kedvcsinálónak, ezért most egy újabb fotót hoztak nyilvánosságra az autóról.

Az oldalnézetből, valamivel jobb világítással készített fotón már látszik néhány lényeges stíluselem is. Peter Schreyer legújabb kreációja szépnek ugyan nem tűnik, de az arányai mindenképp érdekesek. Az autó orra viszonylag rövid, az utastér pedig egész hosszú, de a csaknem egyenes övvonal, a nagy kerekek és a hosszú, de alacsony oldalablakok így is egész karcsú jelenségnek mutatják. Az autó furcsaságához azonban az ajtók mögött, az övvonal felett húzódó felület járul hozzá leginkább, amelyet egy sötét, vélhetően legalább részben üvegből készült sötét, vízszintes sáv ugyan megoszt, de mégis azt az érzést kelti, mintha zárt lenne.

A 4,3 méter hosszú, négyszemélyes kupé állítólag számos olyan részletet tartalmaz, amelyekkel a Kia jövőbeli modelljein is találkozhatunk, bár ebben a formában várhatóan nem kerül gyártásba. "Könnyű lett volna egy látványos szuperautót készíteni, amely felhívja magára a frankfurti közönség figyelmét, de semmiféle szerepet nem játszik a Kia jövőjében" – mondta Schreyer, egyértelművé téve, hogy ezzel a tanulmánnyal is a márka európai arculatát próbálják megerősíteni.