Skoda Fabia Combi előzetes

2007.08.14. 15:33

Egy fotót már láthattunk az új típusváltozatról korábban is, de most az összes lényeges adatot is közölte a cseh gyártó.


Galéria - kattintson a képre

Ahogy a csapott hátú ötajtós, a Fabia kombi változata is nagyobb mint az elődje. A hossza 4,239 méter, a szélessége 1,642 méter, a magassága pedig 1,498 méter. Ami azonban jóval lényegesebb, a belül is tágasabb lett a második generáció: alaphelyzetben 54 literrel nagyobb a csomagtere - összesen 480 literes -, de a hátsó üléssor lehajtásával akár 1,46 köbméternyi csomag is elhelyezhető az autóban. A Skoda számos praktikus kis tárolórekeszt ígér, de ezekről egyelőre nem tudunk semmi biztosat, mivel a belső térről egyelőre nem közöltek fotót. A puttonyos változat műszaki szempontból messzemenőkig megegyezik a rövid ötajtóssal, egyetlen kivétellel. A kombit nem készítik az 1,2 literes háromhengeres motor gyengébbik, 60 lóerős változatával, helyette ugyanennek a motornak a 70 lóerős, hengerenként négyszelepes kivitele kerül az alapmodellbe.

Az új Fabia Combi már a Frankfurti Autószalonon látható lesz szeptember közepén, de a régi kombit - amelyből eddig több mint 630 ezer példány kelt el - még legalább az év végéig gyártásban tartja a Skoda.