Elkészült az új Subaru Justy

2007.08.15. 15:44

A Subaru legkisebb európai modellje mostantól nem egy átcímkézett, összkerékhajtású Suzuki. A Justy nevet ezen túl egy átcímkézett, elsőkerék-hajtású Daihatsu Sirion viseli.

A váltás várható volt. A régi Justy a kiöregedő Suzuki Ignis egy változata volt, így megérett a leváltásra, és új partnere, a Toyota révén a Subaru nyilván viszonylag olcsón jut hozzá az azonos cégcsoporthoz tartozó Daihatsu kiskocsijához. A kérdés inkább az, hogy a fronthajtású Justy nem veszíti-e el eddigi vásárlóit, hiszen sokan épp a négykerék-hajtás miatt választották ezt a típust. Sajnos a Justynak egyelőre van egy másik hiányossága is. Csupán egyféle motorral kapható, ráadásul ez egy 1 literes, 70 lóerős háromhengeres, amellyel a menetteljesítményei meg sem közelítik a 93 lóerős elődéit. A felszereltség viszont bőséges, alapáron jár a kis ötajtóshoz légkondicionáló, elektromos ablakemelő, hat légzsák, központi zár és ABS.

A kisautó sikere persze nem sokat számít a Subarunak. Miután az átvett típus fejlesztési költsége elhanyagolható, kockázatot sem jelent, és már évi néhány ezer példány eladása is hasznot hozhat.