Nyolc új európai Toyota 2010-ig

2007.08.17. 11:55

A japán gyáróriás állítólag európai kínálatának drasztikus bővítésére készül. Az információ hivatalosnak mondható, hiszen a Toyota kölni központjának alelnökétől, Markus Schricktől származik.

A Toyota az utóbbi két-három évben látványosan lecsupaszította európai modellkínálatát. A paletta csontvázát adó tömegmodelleken kívül szinte mindentől megszabadultak: eltűnt a Celica és az MR-2-es, a fura Yaris Verso, sőt, még a tömeggyártmányokon alapuló sportmodellek is. A Yaris és a Corolla sorozat felváltása ugyan fenntartotta az érdeklődést a márka iránt, de a Toyotánál is belátták, hogy ennyi nem lesz elegendő a növekedéshez, de még a jelenlegi eladások fenntartásához sem. A Toyota ezért nem csak az Avensist váltja le a következő három év során, de az új rétegmodellek fejlesztését is megkezdték. Állítólag már jövőre várható néhány érdekes újdonság, igaz, ezek még a meglevő modellek különféle változatai lesznek, 2009-től azonban már olyan vadiúj Toyotákra is számíthatunk, amelyeknek semmi közük az aktuális választékhoz.

A legtöbbet persze az Avensis harmadik generációjától várják, amely igen erős mezőnybe érkezik: a nemrég leváltott Ford Mondeo mellett a szeptemberben bemutatkozó Opel Vectra-utód, az új Mazda6-os és a Renault Laguna III-as ellenében kell helyt állnia, és ezek csak azok a középkategóriás újdonságok, amelyeket már most is ismerünk.