Peugeot 308 Prologue: kombi-előzetes Frankfurtra

2007.08.21. 12:07

A francia gyártó egyelőre tanulmányautóként mutatja be új kompakt kombiját, bár nincs kétségünk felőle, hogy az autó már csak néhány apró részletben különbözik a majdani szériaváltozattól.


Galéria - kattintson a képre

A 308 SW Prologue hosszú idő után az első, valamelyest újszerűen ható Peugeot modell, amely gyártásba is kerülhet. Na nem elölről – a B oszlopig az autó megegyezik a többi 308-assal – de a tervezőknek sikerült elszakadniuk a korábbi kombi-sablonoktól. Az autó hátulja a 207 SW-vel ellentétben nem a 407 SW farának kicsinyített másolata. A panoráma-ablak ugyan itt is felbukkan, de oldalnézetben nem hegyes, hanem ívelt, a hátsó oldalablakok hátsó pereme pedig ezt a vonalat követi, így igen szokatlan, konkáv formára végződik az oldalsó ablaksor. A képet az autó két hátsó sarkát szinte körbefolyó lámpatestek teszik teljessé. Így a 308 SW hátulról könnyen megkülönböztethető a kategória többi kombi modelljétől, és saját márkatársaitól is.

Sajnos a legfontosabb adatokat – például a csomagtartó térfogatát, és az autó hosszát – egyelőre nem közölte a gyártó, de szeptemberben remélhetőleg ezekre a részletekre is fény derül, így a potenciális vásárlók már a szériamodell 2008 elejére várható bemutatója előtt megtudhatják, mire is számíthatnak a Peugeot újabb kompakt kombijától.