Kémfotón a négyajtós VW Passat kupé

2007.08.22. 11:30

A képeken állítólag a Volkswagen következő újdonsága, egy szokatlan szedán-kupé látható, amelyet nem a Passat felváltására, inkább annak kiegészítésére szánnak.


Galéria - kattintson a képre

A koncepció leginkább a Mercedes CLS-ére hasonlít: szokványos, négyajtós karosszéria a korábbinál lendületesebb tetővonallal és övvonallal, alacsony oldalablakokkal, mélyre szerelt ülésekkel és minimális hátsó fejtérrel. A típus a pletykák szerint a Passat valamelyest meghosszabbított padlólemezére épül, és a motorpaletta is a VW családi modelljéből származik majd, bár a leggyengébb motorokat alighanem kihagyják a kínálatból. A típust elsősorban Észak-Amerikának szánja a VW, ahol manapság viszonylag gyengék a cég eredményei: azt remélik, egy ilyen, sportos formatervű típussal visszahódíthatják korábbi vásárlóközönségüket.

A típus állítólag már 2008 első napjaiban, a Detroit Motor Show-n bemutatkozik, és a gyártása is megindulhat még a jövő év első felében. A legutóbbi becslések szerint az autó ára 30 és 40 ezer euró, azaz átszámítva 7,8 és 10,4 millió forint közé esik majd.