Kiszivárgott a Mitsubishi Evo X katalógusa

2007.08.27. 16:26

Ugyan csak októberben mutatják be hivatalosan az új japán sportszedánt, de úgy néz ki, addigra nemigen marad meglepetés a közönség számára. A napokban például a végleges változat japán nyelvű katalógusának néhány lapja került nyilvánosságra, amelyből számos részlet derül ki a típusról, még úgy is, hogy mi sajnos nem értjük a szövegét.


Galéria - kattintson a képre

A fotókon látható például az autó műszerfala, illetve a végleges külseje, amely a korábban közölt étvágygerjesztő képektől csupán néhány elem színezésében tér el. Eddig azt is csak találgathattuk, hogy az új fejlesztésű kétliteres, négyhengeres turbómotor mire képes, a katalógus azonban erre is választ ad: a csúcsteljesítménye 280 lóerő, ami nagyjából megfelel az elődmodellel elérhető adatnak. Viszont a nyomatékgörbén látható, hogy valamivel feljebb húzódik a középtartományban, és ez a növekedés számszerűen is tetten érhető. A nyomatékcsúcs 392 helyett 422 Nm-es.

A Mitsubishi Lancer sportváltozatát hivatalosan a Tokyo Motor Show-n leplezik le, de Európába alighanem jóval később jut el ez a változat: talán 2008 második felében már nálunk is kapható lesz az Evo X.