Grande Punto Abarth SS: még több lóerő

2007.09.04. 10:55

Frankfurtban egy újabb hot-hatch tanulmánnyal jelentkezik a Fiat.


Galéria - kattintson a képre

A 155 lóerős Grande Punto Abarth még tavasszal mutatkozott be, és az első szériapéldányok a napokban kerülnek a Fiat kereskedésekbe. Azt azonban már márciusban bejelentették, hogy készül egy erősebb változat is, az 1,4 literes turbómotor 180 lóerős változatával: ennek az előfutára a Frankfurtban bemutatkozó SS. Hogy a tanulmány ne csak egy megfoghatatlan lóerő-adat révén különbözzön a sorozatgyártású változattól, a Fiat tervezői a korábbinál látványosabb optikai tuning-elemeket vetettek be. Az első lökhárítón hatalmas, előre nyúló légbeömlőt képeztek ki az egykori Fiat 600-ason alapuló Abarth 1000 TC versenyautó mintájára, jellegzetes, tízküllős felniket készítettek az autóhoz, és a sárvédőíveket is tovább szélesítették. Így a Grande Punto Abarth SS még többnek is látszik, mint ami: a külseje alapján azt mondanánk, minimum 300 lóerős pályaversenygép.

Mindez persze csak ügyes trükk, hogy legyen mit fényképezni a Frankfurti Autószalon látogatóinak: a szériagyártású SS várhatóan csak a motorja nagyobb teljesítménye révén különbözik majd a Grande Punto Abarthtól.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.